Anything but shrimps
Ova tema je suštinski započela u jednoj drugoj, ali se razvila u nešto što može da živi zaseban život.Dakle posle 7 neuspešnih pokušaja doslovno u poslednjim sekundama tekućeg nadmetanja na Ebay sajtu uspeo sam da se domognem jednog Fluval Edge akvarijuma od 6 US galona što jezikom SI jedinica daje oko 22 litra. Cena za koju sam ga pazario je odlična i zapravo niža od cena prethodnih 7 setova, u nekim slučajevima i preko 25 dolara. Prilikom svojih ranijih gostovanja u US koristio sam Ebay, ali obično se nisam bavio cenkanjem. Ovako postaje vrlo zanimljivo. Veći deo dana sam pored računara, Ebay se neprestano poigrava sa živcima svojim mušterija spamujući ih obaveštenjima o tome da su upravo postali gubitnici, a čovek je recimo strpljiv i npr. došao iz Srbije, dakle navikao da gubi i polako stiče, pa čeka i čeka, dakle vrebucka do poslednje sekunde i kao Đorđević i njemu slični rizikuje i zadaje udarac za konačnu pobedu. Sve u svemu cena je oko 50% niža od one koja se ovde vidi po radnjma. A kada sam prvi put video taj akvarijum za samo 120 dolara umalo ga nisam kupio. Mislim stvarno je bio jeftin u poređenju sa onim što je nekad bilo, a naročito u našim krajevima.