'Ovi igra?i nisu ljudi. Oni me?u sobom ne govore. Svatko je radio to je htio, dolazio u hotel u pet ujutro', samo su neke optube izbornika Obradovi?a na ra?un reprezentativaca SCG.
Nakon ispadanja doma?ina europske koarkake smotre, na vidjelo je isplivala gomila prljavog vea, koje se u izabranoj vrsti Srbije i Crne Gore gomilalo tijekom priprema i samog natjecanja. U njegovom iznoenju poslije sramotnog poraza od Francuske prednja?io je izbornik elimir Obradovi?, koji je bez dlake na jeziku osuo paljbu po svojim igra?ima, optuivi ih za debakl nacionalne mom?adi.
"Ovi igra?i nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam vidio. ?ekao sam da se moda dogovore ili ujedine. Ljudi moji, pa oni izme?u sebe uop?e ne razgovaraju. Svatko je gledao svoj interes i radio to je htio, dolazio u hotel u pet ujutro. Nitko nije sluao ono to smo se dogovarali na treninzima", tekim je rije?ima eljko Obradovi? po?eo svoje izlaganje pred predstavnicima sedme sile.
"Igra?i ne znaju to je reprezentacija i dres koji nose, ali za njih ne postoji sramota jer nemaju obraza. Ve?ina je nepotena i moja je greka to ih nisam estoricu otjerao s priprema, estorica su morala odletjeti", rekao je izbornik SCG, koji jo uvijek nije podnio ostavku, ali je najavio da ?e to u?initi.
Njegov monolog, u kojem nije birao rije?i, novinari su nekoliko puta prekinuli gromoglasnim pljeskom. To kao da je jo vie ohrabrilo Obradovi?a, koji je nesmanjenim intenzitetom nastavio iznositi sve prljave detalje, vrativi se ?ak u razdoblje priprema.
"I dalje tvrdim da smo koarkaki najbolja selekcija ovdje, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji kao za ova dva mjeseca nikad nisam vidio. Nisam uspio ubiti ego u njima. Od prvog dana sam troio po sat vremena na individualne razgovore, objanjavaju?i im zato su ovdje. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali poslije sam ih morao juriti po gradu, gledati gdje tko izlazi i do koliko sati. Samo su se natjecali tko ?e biti ve?i meker, tko ?e zabiti dva poena vie", pojasnio je Obradovi? na?in razmiljanja njegovih izabranika.
"Ova Francuska nije posebna mom?ad. U normalnim uvjetima, kaem u normalnim, lako je dobijamo dvadesetak razlike. to se to promijenilo od kada smo ih na pripremama dobili 27 razlike? Nije po?eo Toni Parker. Pa kakva je to promjena? Samo, ovo nisu normalni uvjeti. Kaem igra?u da pravi faul, on ga ne napravi. Pitam ga zato, on slegne ramenima", priznao je doma?i izbornik nedostatak discipline u svojim redovima.
I za kraj je novinarima poru?io: "Rekao sam im da ?u vam sve re?i, a vi ih sada sami pitajte i vidite ho?e li biti ljudi da vam ita priznaju".