Malo mi je teze da slikam iz drugog ugla, smeta mi zid. Inace, nerviram me onaj panj desno, nije potonuo, a ogroman je, pa ne znam ni kad ce potonuti.
E sad hvala Dragane na pohvalama, ali ovog puta sam ponovo bio ogranicen sa izborom bilja. Malo zato sto se dosta rasprodalo, a malo i zato sto sam ponovo ogranicena sa svetlom. Akvarijum, postolje i hauba su Aqua El-ovi, u haubi imam mesta samo za 2 sijalice od 90cm. Trenutno su tu Silvania Gro Lux i Silvanis Aqua Star. Ali uskoro cu ih zameniti sa 2 Arcadia Fresh Water, ili Sylvania Day Light, zavisi sta nadjem. Filter je Aqua El-ova kanister, u podlazi se nalazi Serin Floredepot. Didajem co2, tacnije onaj Serin raktor u koji se ubacuju tablete co2, ( radi na principu zvona ), ima na sebi na gornjem delu rupu, koja ima cep. Skinuo sam taj cep, burgijom prosirio rupu, provukao crevo i na dnu zakacio rasprsivac. Ujutru ga napunim sa co2 iz boce. meni ovo izgleda ok. Tokom dana co2 polako se trosi, predpostavljam da voda apsorbuje co2 koliko joj treb, tacnije koliko biljke traze, a mozda i manje nego sto je potrebno, jer predpostavljam da je dodirna povrsina izmedju vode i co2 veca, da bi ga voda vise absorbovala.
Od biljaka tu su:
1. Glossostigma elatinoides
2. Pogostemon helferi
3. Rotala nanjenshan
4. Rotala rotundifolia
5. Heteranthera zosteripholia
6. Ludwigia glandulosa
7. Nesaea crasicaulis
8. Hygrophila siamensis 53B
9. Cryptocoryne wendttii green
10. Cryptocoryne wendttii broad leves
11. Cryptocoryne wendttii Mi Oya
Akvarijum je jos uvek podlozan promenama bilja, zavisno kako se bude sta uklapalo i kako koja biljka bude rasla. Znate vec sta vam objasnjavam. :mrgreen:
Akvarijum sam danas poceo da djubrim sa Easy Lifeom, i 2 sata posle dodavanja Easy Carba pojavio se perling, a 4 sata posle dodavanja Rotala rotundifolia je bila kao novogodisnja jelka. Ja sam znao da je ovi preparati dobri, ali moram priznati da sam i ja bio zatecen. nisam mogao da verujem. Imao sam ja perling i pre toga, ali znatno slabiji, sto govori da sam mozda u pravu u vezi rastvorljivisti co2 iz Serinog difuzor zvona, ali opet mislim da je ono zvono sasvim ok. jednostavno je za upotrebu, i mislim da sa njim ne moze doci do predoziranja sa co2, a opet bolje je nego bez icega. Znaci savetujem ga pocetnicima.