U pravu si Jurken, verovatno je ovo dobijeno dejstvom vise vezanih gena, nema sanse da se dobija samo od jednog para.
Do nekih iole pribliznih rezultata, mogli bi doci jedino experimentisanjem.
U tom smislu, imam jednu lepu vest, barem mene raduje kao malo dete. Cudne su neke koincidencije u zivotu, pa tako se poklopilo da sam danas nasla i kupila dva muzjaka i dve zenke Betta Splendens CrownTail
Kupila sam jednog prelepog plavicasto-crvenog muzjaka i jednog jako ofucanog i mrsavog, ali potpuno braon-zute boje, sto bi trebalo da bude jako zanimljivo sa aspekta genetike. Dve zenke, obe su belog tela, ali jedna sa crvenim i jedna sa plavicastim perajima.
Sasvim slucajno dobila sam odgovor, da se zenka CrownTail borca definitivno razlikuje od zenke obicnog, naime, ona crvena gore na slici, ne verujem da je zenka CrownTail borca, jer bi morala da ima nazubljen rep.
Uostalom, evo i slika: muzjak kog sam prvo odvojila u akvarijum za mrest, koji je i zgodan za slikanje. Ovaj akvarijum u kom su za sada zenke je uzasan za slikanje, tako da poslacu za sada samo jednu mutniju sliku zenske, ali vidi se najvaznije-oblik repa.