Malawi setup posle 6 meseci

fkovac

New Member
10 Juli 2007
27
0
1
www.akvadekor.com
Evo mog Malwi akvarijuma posle nekih 6 meseci, i kako to sve izgleda sada kada je sve "sazrelo..."

61c15f408ac0b7083075240a6dffd67f.jpg

25f667796ba67f308bd083f59ca1acb3.jpg

Ako zelis postavi jedan i sa biljem, a kada ga vidimo mozemo dati neki komentar.:)

Svako od nas ima izgradjen neki svoj stil za uredjenje akvarijuma ,sto posmatrace , odnosno ocenjivace moze podeliti u davanju ocena. Naravno , ako zelimo da cujemo te ocene , moramo ih prihvatiii stojicki. ;)

Ja kao i Boban ne volim te pozadine, mada je ovo OK.
Inace dobri su ovi Crinumi, u Oliverovom akvarijumu. Ja sam jurio Crinum calamistratum, ali ne uspevam da ga nabavim. Hocu da ih namnozim, pa da ponudim ciklidasima nove mogucnosti pored onih na koje su navikli. :cool2:

Posto sam se BAS potrudio da odradim stene onakve kakve su u Malawi-ju, hteo bih staviti i neko bilje koje inace postoji u Malawi jezeru. Od neki ljudi sam cuo da valisnerija raste u tim podrucjima pa sam mislio nekoliko strukova valisnerije posaditi. Da li je istina to za valisneriju???

U Jezeru ima izuzetno puno biljaka, mnogo vise nego sto ljudi zamisljaju. Pitanje je sta nama od toga odgovara s obzirom da mi zelimo da izgradimo neki specificni deo jezera.

Tacno je da u jezeru Malawi ima Vallisneria i to V. aethiopica kao i Potamogeton sp. (P. pectinatus i P. schweinfurthii) koji su uglavnom glavne biljke dna.

Sansa da nabavis ove biljke je skoro nikakva ali ti mozes da posadis druge vrste i da sve bude ok.

U Jezeru ima izuzetno puno biljaka, mnogo vise nego sto ljudi zamisljaju. Pitanje je sta nama od toga odgovara s obzirom da mi zelimo da izgradimo neki specificni deo jezera.

Tacno je da u jezeru Malawi ima Vallisneria i to V. aethiopica kao i Potamogeton sp. (P. pectinatus i P. schweinfurthii) koji su uglavnom glavne biljke dna.

Sansa da nabavis ove biljke je skoro nikakva ali ti mozes da posadis druge vrste i da sve bude ok.
Puno hvala, i moram da priznam i tebi i sebi da si u pravu i da sam malo preterao u docaravanju Malawi-a.
Mislim da ce u skorije vreme da upadne koja Valisneria spiralis... samo jedino me muci to sto nemam nista od hranljive podloge. Mislio sam da ispod svakog struka gurnem po jednu tabletu za rast bilja.
Hoce li to "piti vode":?:

Hoce sigurno, valisnerija nije zahtevna biljka tako da bi trebalo da dobro raste