Sawbwa barb

boban

Osnivača sajta
Staff member
9 Avgust 2003
5,606
330
83
New Plymouth New Zealand
www.beke.co.nz
Sawbwa resplendens - Sawbwa barb

Link ka databazi: Sawbwa resplendens

d91b2e46777253cbac11a40a9392fd46.jpg

Stvarno sam u nedoumici sta je teze: pravilno procitati naziv ove ribe ili je naci kod nas u prodaji :p
Moj omiljeni iz tri-pa barbus/puntius/capoeta je demasoni, ali sam ga i video uzivo, ali skupoca njegova me odvrati da ih kupim.
Ovaj sa slike mi, bez da te radim, izgleda obecavajuce. Posto je obicno riba u zdravom i velikom akvarijumu lepsa od onih koje Boban shalje (razumem da je poenta u taksonomiji), a vec ovaj sharan sa slike izaziva paznju, pretpostavljam da bih bio u iskusenju da ga gledam kod mene. :hej:

He he a sta mislis kako se stranci osecaju kada treba da poruce cevapcice. Nesto slicno kao i ti sada.

Ovde sawbwa se izgovara kao sobva a kako se izgovara u originalu nemam pojima a to je burmanska rec za "kralj".

Inace ova riba je na trzistu od davnina i stalno je dostupna.

I koja ti je to omiljena riba? Mislis na Ps. demasoni ili nesto drugo?

Ove slike sto saljem su sasvim ok jer se ovde ne radi o reviji akvarijuma nego kako si i naveo o identifikaciji riba,

Ajoj, kakav lapsus (calami):ebote: . Htedoh napisati >>denisonii<< (puntius). Mislim da bi me svesno pominjanje tog smornog ciklida u ovoj prici izopshtilo iz svake dalje diskusije. :)