Jes zoopex u pravu si neizlecivo je

Zapusti se zbog gomile razloga ali je uvek tu i u sustini ne prolazi.
Bobane hvala jos jednom za one fotke, bas si me prijatno iznenadio. Da bas davno bese. Bio sam mlad i mirsav na tim slikama

Nisam u USA u Kanadi sam, Vancouver. U pravu si da su kisni dani najbolji za hobi. Ovde pogotovo, jer preko zime ume da bude tmurno i kisno dobrih 6 meseci. Sreca nema snega i smetova kao na istocnoj obali. Ova klima ovde je mnogo blaza i dosta je vlage.
Sto se tice moje price oko akvarijuma, ta ideja mi je naletela jer se dogodine selim u novi stan pa ce biti mesta za akvarijum. Imam fore da uradim malo istrazivanje i da se podsetim kako i sta. Danas sam bas isao u obilazak prodavnica da vidim sta se nudi. Cene su manje vise svugde slicne sto se riba tice. Oprema varira. Imao sam neke ideje oko dimenzija za akvarijum, ali da kupim staklo pa da lepim sam ili da narucim da mi neko uradi custom kostace boga i oca. Najverovatnije cu kupiti polovno ili novo u njihovim "standardnim" dimenzijama ako naletim na dobar dil. Postoji jos jedan potencijalan problem a to je da mi u novoj zgradi ne dozvole toliki akvarijum. Sa nekim malim necu ni da se zezam... Raspitacu se pa cu videti, mozda ako ga osiguram.
Ideja za taj standardni je 122 x 46 x 54, to je oko 280 lit, 75 gal (48 x 18 x 21). Mislio sam da idem sa dva Eheim classic 2215 filtera ili mozda sa jednim vecim 2217. Sad se valjda zovu Classic 350 i Classic 600. Mislim da je super varijanta ako se imaju dva jer je drugi ujedno i backup. Grejac Jager 250-300W i to je to. Sto se tice osvetljenja vidim da se dosta ide na LED rasvetu i tu nemam pojma sta i kako jer sam petljao sa neonkama u moje vreme.
Sto se parametara vode tice, cesmovaca je mekana i neutralna PH je oko 6,8 - 7. Akvaristi po forumima se zezaju kako im se diskusi mreste u cesmovaci.
Moja ideja bas zbog te vode jeste juzna amerika. Mislio sam nesto ubiljeno sa tetrama, korijima i mozda sa par ramova. To je jedna opcija. Druga bi bila mozda neki veci ciklidi kao Green Terror ili Electric blue agava, prelep ciklid, kazu da je relativno nova riba za koju ne znaju da li je hibrid ili nova vrsta. Barbusa ima u dosta varijanti isto. U sustini to su ideje a kako ce biti jos cu videti. Otvoren sam za sve predloge

Taman mi trebaju predlozi da o njima mozgam, da malo vezbam ovaj moj akvaristicko zakrzljali mozak.