Zaslugom jednog neodgovornog momka ova simpaticna zivotinjica se nasla u nasem domu i trajno zauzela svoje mesto. Prvi put se srecem sa kornjacom i nisam nesto upoznata sa detaljima drzanja. Procitala sam nesto po forumima tako da sam joj koliko toliko obezbedila bar osnovne uslove.
Nalazi se u terarijumu (bivsi akvarijum :sorry
ima prostora i za plivanje i za izlazak van vode jer je postavljena jedna grana i par kamenova. Vodu filtrira jedna mala potapajuca pumpica (bolje i ona nego nista), UV lampu naravno da nemam ali sam postavila jednu obicnu ispod koje ona voli da se izlezava kad izadje na suvi deo. Mislim da je to ON, po nekim pokazateljima koje sam procitala mada nisam bas sigurna.
Hranimo je suvom hranom za kornjace. Insekte i mrtve ribice nesto ne voli tako da i ne pokusavam da joj to ubacujem. :mrgreen:
U sustini to je jedan simpatican stvor i svakim danom mi je sve interesantniji i zaokuplja paznju i simpatije.
Nalazi se u terarijumu (bivsi akvarijum :sorry
Hranimo je suvom hranom za kornjace. Insekte i mrtve ribice nesto ne voli tako da i ne pokusavam da joj to ubacujem. :mrgreen:
U sustini to je jedan simpatican stvor i svakim danom mi je sve interesantniji i zaokuplja paznju i simpatije.