Pa u planu je veci akvarijum, nekih 620 litara. Ne bih ja al Zorica me tera i ja jadan moram da joj ispunim zelju
.
Ovaj sadasnji akvarijum je nekih 200 litara plus 100 iltara sump. Moram da vodim racuna da ne preteram sa ribama mada sam sad u fazi kao gotovo svaki pocetnik u akvaristici, samo bi da dodajem.
Ovaj akvarijum sam formirao kao pilot projekat, da vidim kako to sve izgleda i da li ce mi ''leci''. Mogu da kazem da mi je bas legao i da daleko vise paznje poklanjam njemu nego svim onim slatkovodnim, tako da sam u fazi da ugasim slatkovodnu akvaristiku. Da li ce tako biti, jos cu da razmislim.
Kod mora se otvara jos jedna mogucnost, a to je razmnozavanje korala. Potraznja je sve veca, a uvoza nema, jer i sam znas da su zemlje izvoznice zabranile svaki izvoz pa cak i sa farmi korala.
Jos jedna stvar koja je cudna ovde je zabrana uvoza morskih rakova, puzeva, skoljki i kozica. Traze da se uradi studija o ako sam dobro zapamtio bio hazardu po nase autohtone vrste. Nije me mrzelo i nazvao sam ministarstvo da pitam kako bi ta studija trebalo da izgleda ali niko nije znao da mi kaze i da oni samo prenose direktive Evropske unije. Pitao sam ih gde je to nase more na koje bi ovo moglo da se odnosi ali ni to nije vredelo. Mozda mi i imamo neko more pa se unapred izvinjavam sto sam neobavesten.