Za sada nisam nista menjao,trebalo bi ovih dana da uradim prvu promenu vode...nekih 50 litara,realno bi bilo da na nedeljnom nivou menjam vodu...negde sam citao da redovnom zamenom i dobrom solju nema potrebe da se bilo sta dodaje dok sistem ne postane pretrpan (sto inace nemam u planu) pa cu videti..sto se tice dolivanja vode planiram neki automatski sistem za dolivanje ali za sada je fizikalija,dnevno ispari oko 2.5 l vode.Srecom imam dobar RO aparat pa vodu brzo pravim tj. cistim..Da li bi mogao da napišeš nešto o održavanju?
Šta, koliko, nedeljno, mesečno?
Da li imaš rešeno dolivanje vode koja ispari ili to radiš ručno?
Napisao si da si se za cenu dogovorio za ceo sistem, a mene interesuje koja je to cifra?
Bezveze je možda pričati o ciframa, ali isto tako za nas koji bismo se možda upustili u slano veoma dragocena informacija (možeš i na PM da napišeš).
Hvala unapred
Pored dileme da li pesak ili ne nastao je jos jedan problem...ovo malo peska sto smo nasuli cisto da prekrije dno nije moglo da opstane zbog cirkulacije,ovaj Vortech ima uzasno sirok tok cirkulacije ali zbog manjka prostora jedino je tu mogao da stane tako da je pesak otisao iza kamena...ma iskreno svidja mi se ovako pola pola,kao iza kamena je mirna luka hahaha...Lijep pocetak. Intersuje me zasto nisi dodao vise pijeska?
hahah da sam nestrpljiv stoji...pa pazi uglavnom su male ribe (jedino ovaj plavi tang raste ko zlo) pa se nadam da nece mnogo da zagadjuju a od korala manje vise sve skoro meki tako da jedino moze da me iznenadi neka alga ali otom potom za sada sve ok,da ne malerisemo hahahaPjesak je potreban akvariumu. To je jedan vid filtracije. Takodje jedna od najvaznijih stvari u morskoj akvaristici je strpljenje a ti vidim vec napunio i ribama i koralima. Budi oprezan i nemoj se iznenaditi da pocnes gubiti ribe. To ti govorim iz svog iskustva.