Toni, opusti se...vidi se po slikama da je koralj zdrav, nema se to zabrinjavati :wink:
-Sarco ti je po?esto ?udljiv koralj, a i pojedine podvrste se znaju zatvoriti pono?i, zato to je neka riba preblizu proplivala, zato to je kozica proetala po njemu...
-isto tako mogu?e da je taman usao u "stazu"-tako ja to zovem, sada kako se taj period zatvaranja Sarca ba zove, shading ili tako nakako :? -staza ti je vremenski period kada se Sarcophyton zatvori na dan pa moe potrajati i do 7 dana, moda vie, moda manje, ovisno je o vrsti Sarca. Tada Sarco izgleda smeurano, potamni i izgleda kao da je bolestan-NE ZABRINJAVAJ SE NI-ostavi ga na miru, ne diraj i ne premjetaj, jer to sigurno ne voli.
Mjesto koje odgovara Sarcophytonu : nisu ti oni toliko izbirljivi niti to se ti?e svjetla (iako bi ti ovog utog trebao drati ?im blie izvoru svjetla, jer u suprotnom bi mogao potamniti i postati neki oker :? ), pripazi isto da struja ne tu?e direktno u njega, jer bi ga to moglo isto iritirati, ali protoka oko njega treba biti i lagane struje koja ?e ?istiti ?estice sme?a koje se nakupe na klobuku.
-staza ti zarsava kada se po?ne guliti tanak sloj s klobuka (u ve?ini vrsta), tako da se ne zabrinjava, moe mu eventualno pomo?i da mae rukom iznad klobuka da se prije ta koica skine (oprezno, nemoj dodirivati Sarca :wink: )
Mjesto na kojem je trenutno, koliko sam primjetila je idealno (barem to se svjetla ti?e, sada samo ne znam koliki je tok okolo njega-ako ne tu?e direktno u njega i ako nije ba na nekom totalno mirnom mjestu, ostavi ga i ne diraj-