hehe, ventilator na napi u kuhinji-no vratimo se na morsku akvaristiku
Filozofija koju ja podrzavam je cim vise plavih, po mogucnosti actinic lampi (20000K), a manje bijelih :6000, 6500, 10000K, jer ces tako dobiti odli?ne boje. Ima i lampe izmedju od 15000K koje su bijelo-plave
Trenutno koristim silvanijine lampe s kojima sam i vise nego zadovoljna, te na svojih 440L imam 5 T5 lampi od 20000K 54w, te 3 od 10000K od 54w i jednu od 3500K (cold white), 14w sveukupno 440w, na 440l mora u akvariju
Mekani koralji su idealni za po?etnika tj. osobu koja tek krece u morsku akvaristiku, poto su tolerantniji na mnoge promjene. Moja ti je preporuka :zoe (Zoanthusi), i njihove varijacije na temu, discasome, Xenie, sarchophitoni, te neke vrste clavularija
Ako ima pitanja koje su to, imas ih objasnjenih u podforumu o koraljima.
Uvijek pripazi da ti strujanje vode iz pumpe ne bude direktno na koralj.
A to se ene ti?e: ma, navuci je na morsku akvaristiku kao sto sam i ja navukla svog dragog i sada je doslovno lud za ovim hobijem kao i ja.
Inace u Zagrebu ima jako dobar i povoljan ducan s silvanijim T5 lampama-odkako su mi odali tajnu za njega, sva sam procvjetala, a akvarij je toliko obojan da mi je koji puta bed staviti slike jer djeluju jako nestvarno
E, da -nema problema, drago mi je da mogu barem malo pomoci, pa zato smo ovdje