Neznam ni sam sta da ti kazem. Mi smo ovde vec pricali jednom o ovim ribama a tema je bila slicna ovoj, koja je ovo sikirica?
Tada sam rekao jedan kljucni podatak za ove ribe a to je da Carnegiella nema adipose peraje. Sudeci po ovoj tvojoj slici ta riba ima adipose peraje pa samim tim nema sanse da bude rod Carnegiella a samim tim ni vrsta unutar tog roda.
Sada ti ostaje rod Thoracocharax i Gasteropelecus. Thoracocharax ima skoro vertikalni grudni kos za razliku od Gasteropelecus-a. Ovo nije indikator roda ali pomaze.
Ako bas zelis tehnicki onda Thoracocharax ima 19-22 uzduznih linija krljusti a Gasteropelecus 28 do 37. Analno peraje im se malo razlikuje (Thoracocharax iii,31-42 a Gasteropelecus iii, 19-33) Ima razlike i u premaksilarnim zubima.
Gledajuci ovu tvoju sliku meni deluje da je to rod Gasteropelecus, vrlo verovatno Gasteropelecus sternicla ili poznatiji kao River hatchetfish mada ga mnogi zovu i Silver Hachetfish.
Misli da ti mozes da vidis te detalje pa da procenis. Da je bolja slika ja bi sa vise sigurnosti dao prognozu
Cory je Paleatus a Long-Fin je ljudska igrarija da zarade vise para, boze moj nesto posebno.