Evo ovako. Posto si imao bolest i uginuce riba pravilo je da nista novo od riba ne ubacujes bar mesec, a bolje je i vise, Sacekaj da se to sve zavrsi pa onda oprezno dalje.
Druga stvar je da ne mesas hladnovodne i toplovodne ribe. Japanke, bilo koje vrste ne idu sa drugim ribama. To je jednostavno tako da sad ne razglaban puno. Ako si resio japanke onda samo njih i nista drugo.
Skalari su velike ribe i za tvoj akvarijum ne bi trebalo da ih bude vise od dva para. Uz njih moze i nekog ancistrusa i malo jato koridorasa.
Ako zelis tetre bolje je da ubacis jedno tri vrste ali bar po desetak komada, jer to su jatne ribe i mnogo su srecnije kad ih ima vise u jatu nego samo po par ili jos gore po jedna.
Ako su ti zelja zebrice, njih ima vise barijeteta pa mozes da i njih dodas.
Uvek treba birati ribe koje se po velicini i temperamentu slazu medju sobom.
Znam da je kad si pocetnik tesko odoleti tom lepom sarenisu i da ti je zelja da imas od svacega po malo ali vremenom ces i sam videti da to nije srecna kombinacija.
Svi smo mi manje vise prosli kroz taj stadijum i dozivljavali slicne stvari kao i ti pa budi pametan i poslusaj savete i uci se na tudjim greskama.
Na ovom sajtu ima puno toga sto smo pisali pa nemoj da budes lenj i istrazi malo.