Basses

hehe, koja kukavica...pogledaj je kako virka!
Nego, isla sam na google malo vie procitati o toj "zvjerci" i stalno mi izbacuje neku ribu zlatne boje .aurantia-zlatna ili tako neto. Znam da je svaka riba koja ima u nazivu latinskom "aur" oznacava zlatnu boju!

jasenka negdje si pitala koje su ribe reef kompatibilne, zar ne, eto ti jednog dobrog primera, takodje mozes u istom akvariju imati i grupu debeliusa :twisted: :twisted:

hehe! Ba me zanima koliko bi debeliusi dugo uspjeli opstati?!
Citiram tekst s jedne stranice za vrstu GROUPERS, SEA BASSES , Cephalopholis argus , popularno zvana i Jewel Grouper, Rock Cod :
"A cute aquarium specimen that grows up to kill and/or inhale everything else in your tank" :roll:
hmmm, prava kompatibilna reef ribica :wink: , a i ne naraste prevelika, svega 50-ak cm (20 inches)!

Taj malisa je jos u pelenima pa je zato takav. Ipak moze da se radi i o pogresnom ID-u ali to za sada je tesko reci.

Tacno je da je on opasan za sve drugo, pa to je pravi predator. Ja ih i pored toga nekeko volim jer su stvarno face. Pored toga se lepo sprijatelji sa vlasnikom i dozvoljava da se dira.

Stvarno je reef kompatibilan :?
U stanju je da pojede ribu dve trecine sopstvene velicine. Neznam gde mu stane ali je pojede u to brzinom munje. Kada napada sve se odigra u trenu i uglavnom se nevidi mnogo.