zoopirana1 said:Nadam se da nije kasno ali 10g na 1litar ako sam dobro procitao je malo mnogo za slatkovodne ribe.Na kutijici nigdje nema nekakvo doziranje i sl. no drzat cu se one 10g/lit. pa kud puklo da puklo. Evo dosao sam kuci s posla (nocna sihta) i vidim da se sol jos nije u potpunosti otopila ... ima malo lebdecih cestica ... hm, budem ja to lijepo profiltrirao kroz 3 sloja maramice, pa da vidis "fish-paprikash"
Sto iznosi 400g soli za tvoj akvarijum. Nije ni cudo sto ti se tolika so jos nije otopila u toj flasici jer voda je toliko zasicena sa solju da vise i nemoze da se rastopi.
Ako si vec cvrsto odlucio da stavljas so mislim da je mera od jedne kafene kascice na 10 litara vode O.k. a 10g na 1 litar moze samo da ti poubija ribe.
Uh ... pardon, imas pravo :? ... krivo se odrazih !
Ide 1-3g/lit. sto u mom slucaju iznosi 10g/10lit. (minimum) jer 10 litara mi je kolicina vode pri tjednoj promjeni. Sta ces, ko radi taj i grijesi :wink:
Naime 10-30 g/lit. je iskljucivo za kratkotrajne kupke u slucaju nekih parazita i sl.
Nego ja sam ipak za svaki slucaj profiltrirao slanu otopinu kroz maramicu i danas promjenio vodu. Imam osjecaj da je voda bistrija, ribe kao da su zivlje a rak Atyopsis Multispinis je cak izasao ispod filtera usred dana, popeo se na Valisneriju i rasirio one svoje lepeze i lovi sitne cestice. Sol je malo teska za otopiti (Aqua Saltz) no na pakovanju kutijice pise da se koristi kako u morskoj tako i slatkovodnoj akvaristici te da obiluje svim potrebnim solima koje su potrebni ribama, pa onda malo o osmoregulaciji itd.
Vidjet cemo, no sigurno necu presoliti, dapace najveca kolicina u vodi ce biti minimalna kolicina