Nemoj to nikako poremetices raspodelu teritorija i kad ga ponovo ubacis bice kao stranac koga ce napasti onaj sto je ostao u akvarijumu. To se moze desiti i za samo dva dana odsustva. Onaj sto je ostao prisvojice teritoriju. Odmah ga vrati pogotovo sto nikako nemozes znati kojeg je pola te je taj potez besmislen.I ako se ne varam ta taktika i inace ne vazi za skalare kao sto se primenjuje na neke druge vrste. Moze doci do ubistva ili teskog ranjavanja ili maltretiranja. Licno sam iskusio to nedavno.od sinoc se cudno ponasaju,vrte se ukrug jedno oko drugog,kriju se u listovima amazonke,pa se naizmenicno jure,pa se dodiruju onako dok plivaju.Sve u svemu zenku sam odvojio u drugi aq,da se malo pozele,pa cu veceras da stavim i muzijaka(bar mislim da je muzjak,i mislim da sam odvojio zenku)Ako gresim vraticu ih nazad.Al' bas bih voleo da se mreste.Ne znam, donecu iz Valjeva jos jedan aq i tu ce biti samo skalari.
Ja sam ti je samo ukratko ispricao inace je izlazila u epizodama a postoje i imena Buda ,najstariji veteran preziveo tri epidemije, Black Jackie razvedena od Bude i bolesno ljubomorna (ubica). Ona raste ko luda. Jackie's krzljavi vrsnjak Nigros, dezurni krivac(niko ga ne voli) ali se izborio za neki cosak. On je zkrzljao zato sto ga niko nije voleo a posto ga i dalje niko ne voli on nastavlja da biva krzljav i zbog toga ga i dalje niko ne voli => Zacarani krug. I ta nametnica koja zamalo da pogine a zove se Alti (bio je i Alto koji je podlegao ubilackim napadima Black Jackie te se upokojio) Alti je razorila Buda-Jackie brak pa sad "niti kosku glodje niti psu ne daje".Malo se tamo kocoperila oko Bude i on je sav cvetao. Ona se jako uobrazila a u pocetku je bezala od Jackie da bi posle Jackie bezala od nje i sad su se nekako sporazumele uz povremeno psovanje i verbalne napade. Buda je inace skroz u nebulozi . Mislim da ga boli uvo za sve. Inace on hranu uzima direktno sa mog prsta ili kasicice i kad radim po aq uopste ne bezi od moje ruke. Sad mi je nekako prirastao za srce. Malo je ruznjikav ali eto zavoleo sam ga mucenika sta je sve preziveo.