Mali kukuruzni smukovi

Fauna

Well-Known Member
Staff member
15 Decembar 2003
3,488
63
48
Serbia
www.beke.co.nz
Mali severnoamericki kukuruzni smukovi tek nesto vise od 20 cm ...

kukur.smukovi.jpg

kukur.smuk.jpg

kukur.smukovi1.jpg

....zar nisu slatki? :D

Veoma lepa zmija ne raste puno ne zahteva puno mesta. Lako se hrane, jedu miševe srazmerno veli?ini. Variraju u boji, ima ih braon, smeđih i albino (narandđastih sa crvenim kao na slici gore). Početnička zmija. Temperatura oko 28 danju, a no?u niša, čak i za 10 stepeni, nije problem.

Fauna, te s slika su se kod tebe izlegle?
Što je najbolje, oako male su i dosta simpaticne, ali što je je da ju u prirodi vidim, ne bi mi bilo svejedno

Nisu kod mene izlezene jer nemam maticne parove , nabavio sam od drugih odgajivaca. Mada imam u planu da napravim maticni par ali sve u svoje vreme. :wink:

Pa, odgovor je veoma jednostavan i mozemo naslutiti iz samog naziva zmije "severnoamericki kukuruzni smuk" ,znaci mozemo je naci u kukuruznim poljima, tj.velikim plantazama u Severnoj Americi.

Inace latinski naziv kukuruznog smuka je Elaphe guttata...

PS.
napisacu i kratak tekst o njima ;)

Jedna mala ispravaka . ;)

Latinski naziv za severnoamerickog smuka -
Elaphe guttata odavno vise nije kao sto sam napisao, vec je doslo do izmene i sada ova vrsta nosi naziv Pituophis guttatus

Mada je izmedju ova dva naziva postojao dugo validan i ispravan naziv Pantherophis guttatus ali retko ko je upotrebljavao bas ovaj latinski naziv jer
je svima nama bio poznat stari Elaphe guttata, kao sto ce mnogima i danas to biti prepoznatljiv sinonim za severnoamerickog kukuruznog smuka.

Ako neko zeli vise detalja oko ove najnovije izmene, moze procitati ovde

Jesu li opasne one? Imaju li obicaj da gricnu i jesu li otrovne? Lepe su zaista! Pogotovu sto kaze ExigE ove Albino snow... Imaju li kod nas da se kupe u opste?? ;)

Opasne nisu... dok su manje imaju obicaj cesce da gricnu al to nije bas bolno, kad ostare rjeđe ujedaju. Nisu otrovne! I ima ih kupiti :D

Zavisno do velicine i pola;)
Nemam ih ja (kao sto sam ti rekao na shoutbox-u) ali mogu da se raspitam za cene. U pitnaju je grad Sabac ,pa sad..ako ti se isplati da dodjes ...ok ;)

ps.
Za dalje informacije samo preko PM-a.