Potreban savet

DARE

New Member
11 Novembar 2008
6
0
1
Mali Zvornik
Uredjenje unutrasnjosti akvarijuma

Ako neko bude imao neku ideju za uredjenje unutrasnjosti akvarijuma molim vas da mi predlozite.Hvala unapred.Pozdrav svima.:lol:

hvala

Hvala ti na savetu videcu nesto da smislim pa cu vam javiti kako sam prosao.Moram prvo da obezbedim jos jedan akvarijum posto sam uspeo da razmnozim gupike i shifo pa da ih prebacim.Pozdrav:hej:

UREDJENJE

Meni licno najvise prija kad se podloga uradi u vidu stepenica,tada pozadina nije mnogo bitna.napred moze samo mahovina ili pesak,sredina vislje biljke, a pozadi zbunasto.Izgleda dobro!

Moj savet ti je da pozadina bude sto vernija prirodnom okruzenju.Ja sam na Fruskoj Gori pronasao kamen koji je lak za oblikovanje,lako se cepa,ali nisam jos stigao da uradim pozadinu.Kad ga oblikujes,komade lepis silikonom i slazes na pozadinu.Valjda sam ti pomogao:lol:

Pozadina

Najbolje a verovatno i najjeftinije resenje ti je crna pozadina,Nju za male pare mozes da nabavis u svakoj farbari, samolepljiva je lako se namesti....
Zasto crna pozadina?
Po mom misljenju ona je neutralna i najvise do izrazaja dolazi lepota biljaka i riba.Pogledaj malo po netu slike pa ces videti o cemu pricam.

Pozdrav!

Danas sam procitao interesantan predlog, naime staviti mrezicu za komarce i preko nje javansku mahovinu pustiti da se razraste, ne moze biti prirodnije zar ne :hej:

jos

salzem se sa Markisom, ako ti je aq manji vestacke podloge oduzimaju mesta,a crna podloga daje i na dubini,za mahovinu po celom dnu nisam siguran,ume to da bude jednolicno i doduse ne znam ,ali predpostavljam da se malo teze cisti,ako se to zeli uraditi temeljno.

Cao drustvo

Nije me bilo jedno duze vreme zbog porodicnih obaveza ali sad pokusavam malo da se vratim svom najdrazem hobiju.Hvala vam za ove savete gore navedene ima dosta toga zanimljivog.Zakolicalo me je to sa crnom pozadinom jer sam ja planirao neku svetlo plavu.Imam utisak da ce jednobojna pozadina docarati dubinu vode.A sto se tice kamenja moram se podruditi mada mi nesto neide od ruke da nadjem neki kamen koji se lako oblikuje.Pozdrav svima i cujemo se.:hej:

ako ces plavu neka bude tamna,jer se svetla stopi sa biljem i voda izgleda mutna,ja se tako zaj..o!:ziveli:Inace tek sad kad sam citao kontam sta si hteo da kazes sa zidom od mahovine,mada i na taj nacin aq gubi na dubini.