Mislim da to ne dolazi u obzir. Potrebno ti je da resisi kuciste da bude 100% vodonepropusno i jos da nabavis odgovarajucu cev od kvarcnog stakla, jer obicno staklo ne dolazi u obzir zato sto velikim delom zadrzava UV zracenje
Lampa nazivne snage 36W ima "snagu svetlosti) UV-C od samo 14,6W. Prakticno u oznaci 36W navedena je potrosnja lampe, a ne njena moc radijacije. Sad da li je takvo oznacavanje posteno ili je u pitanju uobicajeni nacin obelezavanja? Treba imati u vidu da se problemima UV-C sterilizacije bave strucnjaci koji sigurno vode racuna o ovome prilikom konstrukcije UV uredjaja i dobro su upoznati sa time.
A opet nije lose za prosecnog kupca kad mu kazes 36W bato ili jos bolje 230W.
a da li bi u obzir došla i DIY varijanta? Ima na netu par varijanti. Lampe germicidne se mogu nabaviti relativno povoljno. Ja sam sklepao neku dosta davno i radila je posao ok.
pozz
Imas imas mestaZar tamo nije vec jedno bure ispod lavaboa? To je sto litara zapremine a to nije bas malo da se pridoda vec raspolozivoj zapremini vode. U sustini ako je potrebno jos vode ti mozes da je dodajes sa cesme i mesas sa vodom bas u tom buretu dok traje ispiranje. To je bolje nego da ide pravo u filter.
Ajde baci plan na papir tj ekran da vidimo![]()